Hennepkwekerij in woning

donderdag 22 oktober 2015

Houten - Na binnengekomen informatie over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning gelegen aan de Melkhoeve, stelden agenten op woensdag 21 oktober een onderzoek in.

Agenten belden rond 09.00 uur aan, maar niemand deed open. Hierop werd toegang verschaft tot de woning. In een slaapkamer en op zolder troffen de agenten twee in werking zijnde hennepkwekerijen aan met in totaal 182 hennepplanten. De hennepplanten zijn ter plaatse vernietigd en de kwekerijen werden ontmanteld. Er bleek sprake van diefstal van stroom. Het onderzoek naar de verantwoordelijke eigenaar wordt voortgezet.

Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk voor omwonenden. Door de - vaak illegale -stroomconstructies en de hoge temperaturen is het brandgevaar hoog. Hennepkwekerijen zijn vaak te herkennen aan afgeplakte ramen, al dan niet met condens. Vaak komt er een hennepgeur uit de woning en een zoemend geluid. Bij sneeuwval, blijft de sneeuw door de hoge temperatuur vaak niet op het dak boven een hennepkwekerij liggen.

Heeft u het vermoeden dat mensen in uw omgeving zich bezighouden met het faciliteren of telen van hennep? Ruikt u een sterke henneplucht of vermoedt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties altijd. Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 en via

melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Culemborg | 112 alarmeringen Culemborg | Goedkoop Tanken in Culemborg | Supermarkten in Culemborg | Weerbericht Culemborg